VAGINOPLASTIA

În viața unei femei există mai mulți factori precum nașterea și procesul de îmbătrânire care pot cauza slăbirea mușchilor vaginului. Pentru multe femei, slăbirea mușchilor poate duce și la o scădere a plăcerii sexuale pentru ele însele, dar și pentru partenerii lor.

Vaginoplastia sau întinerirea vaginală este o procedură relativ simplă, care corectează și strâmtează vaginul care și-a pierdut elasticitatea în urma nașterii pe cale naturală sau din cauza îmbătrânirii, dedicată și femeilor care nu au avut nașteri, dar au vaginul mai larg iar calitatea vieții sexuale este scăzută.

Chiar dacă atunci când femeia era tânără problemele sexuale nu existau, de-a lungul anilor elasticitatea țesuturilor se poate schimba, modificând dimensiunea și forma vaginului.

Unul dintre beneficiile procedurii de vaginoplastie constă în faptul că multe femei consideră că este mai ușor să ajungă la orgasm și să experimenteze o intensitate mai mare a plăcerii sexuale. Acest lucru le creează o încredere mai mare și se pot simți mai sigure în viața intimă.

Vaginoplastia este recomandată pentru femeile care:

  • au născut;
  • au defecte congenitale care afectează vaginul, uretra sau rectul;
  • au prolaps vaginal;
  • au suferit traumatisme la nivelul zonei genitale, afectând structura vaginală;
  • vor reîntinerire vaginală.

BINE DE ȘTIUT

Procedura este, de asemenea, de obicei, efectuată ca o parte a chirurgiei de realocare de sex.
Vaginoplastia a devenit din ce in ce mai solicitată și datorită ameliorarii simptomelor neplăcute pe care le întâmpină în timpul actului sexual.
În cazul femeilor care au născut recent, operația se poate realiza după 1 an.
Operația se efectuează sub anestezie generală sau locală, iar intervenția durează 1-2 ore.

Vă veți simți obosită iar disconfortul va fi moderat în primele 4 zile.
Durerea va dispărea prin administrarea de medicamente.
Veți rămâne în spital peste noapte.
Este important să aveți ajutor acasă pentru cel puțin 48 de ore de la externarea din spital.
Puteți să vă întoarceți la muncă după 7 zile de la operație.
Activitatea sexuală poate fi reluată după o lună și jumătate.
După procedură, veți avea mai multă rezistență asupra mușchilor vaginali, contracție și control. Intensitatea senzațiilor în timpul actului sexual va crește, iar pierderile urinare apărute atunci când faceți efort se vor ameliora.
Vaginoplastia se poate efectua și împreună cu alte proceduri estetice genitale cum ar fi labioplastia sau clitoroplastia.

Politica de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.