LIPOASPIRAȚIE
LIPOSUCȚIE

Scopul fiecărei proceduri estetice este de a obține un aspect conturat, tonifiat, proporțional cu corpul. Prin lipoaspirație se urmărește optimizarea formei în anumite părți ale corpului și crearea unui echilibru proporțional și estetic corpului tău.

Lipoaspirația (liposucția) este o procedură chirurgicală care folosește tehnica de aspirație pentru a îndepărta grăsimea nedorită și a remodela anumite zone ale corpului, fără a ține o dietă dăunătoare organismului, sau a face efort fizic. Liposucția este cunoscută și sub numele de liposculptură.

Lipoaspirația se efectuează în zonele corpului unde tind să se colecteze depozitele de grăsime, precum: abdomen, sâni, șolduri, regiunea exterioară și interioară a coapselor, flancurile regiunii abdominale, regiunea spatelui, genunchi, membre superioare, submental (bărbie), ginecomastia (țesutul mamar prezent la persoanele de sex masculin).

Tarif intervenție: de la 2200€

Aspectul pozitiv al acestei proceduri constă în faptul că celulele de grăsime care sunt îndepărtate în timpul liposucției nu revin. Însă, pacienții pot totuși să crească în greutate după operație, deoarece celulele rămase se pot extinde și pot deveni mai mari. Cu toate acestea, pacienții care respectă o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice vor continua să vadă rezultate după operație chiar și ani.

În cadrul multor proceduri de conturare a corpului, liposucția a devenit o parte integrantă bine stabilită, permițând o mai bună conturare, o rezecție mai sigură și mai mare a pielii excesive, uneori incizii mai mici și rezultate estetice mai bune. Indiferent dacă este vorba despre burtă, ridicarea brațelor, ridicarea coapselor sau corectarea bărbiei duble, liposucția a jucat un rol important în optimizarea acestor proceduri chirurgicale.

Astfel, în cadrul unei operații pot fi lipoaspirate mai multe părți ale corpului.

Cine poate beneficia de lipoaspirație?

  • Persoanele care au depozite de grăsime în diferite zone și de care nu au scăpat în urma unor diete de slăbire sau activități fizice;
  • Pacienții care sunt sănătoși fizic și mental;
  • Pacienții care au așteptări realiste în ceea ce privește rezultatul operației;
  • Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

BINE DE ȘTIUT

Înainte de a efectua o operație de liposucție, medicul va explica procedura și va decide ce tehnică va folosi pentru a pregăti zona din care trebuie îndepărtată grăsimea.
Tratamente antiinflamatoare, aspirina, antinevralgicele nesteroidiene, trombostopul, heparina și alte tratamente de coagulare a sângelui sunt interzise.
Cu cel puțin 6 ore înainte de intervenția chirurgicală este interzis consumul de alimente sau lichide.
Se vor face o serie de analize obligatorii, recomandate de medic.
Dacă suferiți de boli cronice precum: tuberculoza, SIDA, diabet, hipertensiune arterială, infarct, alergii la diferite medicamente, afecțiuni hematologice va trebui să discutați cu medicul chirurg.
Trebuie să întrerupeți fumatul cu cel puțin 10 zile înaintea operației.

Liposucția se realizează sub anestezie totală sau anestezie locală.
Durata intervenției este între 1-3 ore, variază în funcție de cantitatea țesutului adipos ce trebuie extras și de numărul zonelor care vor fi tratate.
În timpul unei singure intervenții, nu se extrage prin aspirare o cantitate de grăsime mai mare de 3-5 l, pentru a evita orice fel de complicații care pot crește șansele de risc pentru siguranța și viața pacientului.
Liposucția se efectuează cu ajutorul unor canule speciale de mici dimensiuni (3-4 mm) care aspiră grăsimea, cu scopul de a înlătura celulele grase.
Zonele tratate se vor pansa compresiv în primele 24 – 48 de ore.

Timp de 3 săptămâni după intervenție trebuie purtată o îmbrăcăminte compresivă specifică acestei intervenții, care are un rol important în obținerea formei finale.
Rezultatul definitiv al operației de liposucție se poate observa după minimum 3 luni de la intervenție.

  • Complicațiile specifice anesteziei generale;
  • Hematoame, seroame;
  • Neregularități de contur;
  • Vânătăile: produc o durere acută, dar care ar trebui să se estompeze după câteva săptămâni;
  • Umflăturile: scad într-o lună sau două;
  • Cicatricile: cu dimensiuni diferite în funcție de procedură, se estompează în următoarele săptămâni;
  • Durerea și amorțeala persistă uneori timp de câteva săptămâni;
  • Mobilitate limitată: depinde de procedură;
  • Edemele temporare sau durerea.
Politica de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.