BRAHIOPLASTIA

Brahioplastia este o intervenție chirurgicală care remodelează partea din spate a brațului superior, de la braț la cot. Se mai numește și ridicare de brațe (lifting de brațe) fiind o operație estetică făcută pentru îndepărtarea excesului de piele și grăsime de pe brațe.

Atunci când o persoană acumulează kilograme în plus, pielea ei se întinde încet în timp. Dacă însă pierde mult în greutate, este posibil ca pielea ei să nu aibă suficientă elasticitate pentru a se întinde la loc. Acest lucru poate duce la un exces de piele inestetic. De asemenea, același lucru se întâmplă și pe măsură ce îmbătrânim, pielea se lasă și devine flască.

Brahioplastia nu este o intervenție recomandată pentru toată lumea. Într-o consultație, medicul va decide dacă sunteți un candidat potrivit pentru intervenția chirurgicală, având motive de precauție în cazul în care:

  • Sunteți supraponderal;
  • Aveți schimbări frecvente în greutate;
  • Aveți o afecțiune care interferează cu vindecarea rănilor (diabetul zaharat sau artrita reumatoidă);
  • Sunteți fumător.

Tarif intervenție: 2000€

BINE DE ȘTIUT

  • Consultația cu medicul (asigurați-vă că ați înțeles beneficiile și riscurile).
  • Examinarea istoricului medical (tratamente, medicație, boli, operații anterioare).
  • Examen fizic. Pentru a determina opțiunile de tratament, medicul vă va examina partea de jos a brațelor superioare.

Trebuie să renunțați la fumat. Fumatul scade fluxul sanguin la nivelul pielii și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumați, medicul vă va recomanda să vă opriți din fumat înainte de intervenția chirurgicală și în timpul recuperării.

Evitați anumite medicamente, ca de exemplu, aspirina sau alte medicamente anti-inflamatoare și suplimente pe bază de plante, care pot crește sângerarea.

Procedura se desfășoară într-un spital sau în regim ambulatoriu. Uneori, procedura se face cu sedare și anestezie locală, care amorțește doar o parte a corpului, iar în alte cazuri este recomandată anestezia generală.

Operația durează de obicei 2-3 ore.

Inciziile vor fi acoperite cu bandaje. Brațele vor fi acoperite lejer cu bandaje elastice pentru a minimiza inflamația. Tuburile de dren ar putea fi introduse în brațe pentru a se scurge excesul de sânge sau de lichid.
Rămâneți internat peste noapte la spital. Chirurgul va scoate bandajele dumneavoastră și tubul de drenaj a doua zi după operație.
Va fi nevoie să purtați un bandaj compresiv pentru câteva săptămâni după intervenția chirurgicală.

Evitați ridicarea brațelor deasupra nivelului umerilor.
Nu forțați brațele aproximativ șase săptămâni după intervenția chirurgicală.
Luați medicamente împotriva durerii și antibiotice pentru prevenirea infecțiilor, așa cum v-au fost prescrise de medic.
Puteți relua exercițiile sportive după 3- 6 săptămâni (menținerea unei greutăți stabile vă poate ajuta să păstrați rezultatele).

Politica de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.