MENTOPLASTIA
CORECȚIA BĂRBIEI CU IMPLANT

Mentoplastia (corecția bărbiei cu implant) este intervenţia chirurgicală prin care se modifică forma şi dimensiunea bărbiei, pentru un aspect estetic al feţei, a unei linii armonioase nas-bărbie.

Mărirea bărbiei sau mentoplastia se poate efectua cu un implant de silicon sau cu produse de umplere: acid hialuronic sau grăsime. Decizia se ia în funcție de dorința pacientului sau de indicația medicală.

Pot face această procedură persoanele sănătoase, fără afecțiuni sistemice generale serioase, fără boli cronice decompensate, fără afecțiuni dentare, care prezintă un retrognatism moderat sau pronunțat sau în urma unei operații de remodelare a nasului (rinoplastie).

Prin intervenția de mentoplastie se pot corecta: bărbia prea mică, în spate, cu proiecție insuficientă; bărbie prea mare sau lungă; bărbie asimetrică / strâmbă.

Fruntea, pomeții, nasul și bărbia sunt elementele centrale ale fetei, care de multe ori pot necesita o îmbunătățire.

Tarif intervenție: 1800 – 2200€

BINE DE ȘTIUT

Procedura de inserție a unui implant de silicon se poate face prin abord submentonier (o incizie de câțiva cm  sub marginea inferioară a bărbiei) sau prin abord trangingival (pe partea interna a buzei de jos) cu crearea unui buzunar pentru așezarea perfectă a implantului, care în final se suturează cu câteva fire de țesuturile din jur. Aceasta se poate face cu anestezie locală și sedare profunda sau cu anestezie generală, pacientul poate părăsi clinica în aceeași zi însoțit sau în următoarea zi.

Se recomandă o perioadă pentru recuperare de aproximativ 7 zile, timp în care pacientul să nu facă efort fizic intens, să aplice compresii reci, să evite mediul cald, vaporii de aer cald și să-și administreze tratamentul recomandat de medic.

După intervenție, pacientul poate resimți o senzație ciudată la la nivelul bărbiei, de a vorbi puțin mai greu, de a rade sau de a mânca. Senzația va dispărea după aproximativ 14-21 zile.

Politica de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.