GINECOMASTIA

Ginecomastia este o afecțiune care face ca țesutul mamar să se dezvolte excesiv la băieți și bărbați. Aceasta se întâmplă când se produce un dezechilibru între cantitatea de estrogen (hormonul feminin) și cea de testosteron (hormonul masculin). Când un băiat trece prin pubertate sau când corpul unui bărbat mai în vârstă produce mai puțin testosteron, echilibrul celor doi hormoni se schimbă.

Uneori, când acest lucru se întâmplă, un procent mai mare de estrogen determină dezvoltarea țesutului mamar masculin.

Alte cauze ale apariției ginecomastiei: obezitate, hipertiroidism (prea mult hormon tiroidian), malnutriție, boli hepatice cronice (ciroză), mutații genetice familiale sau spontane.

Tarif intervenție: de la 2500€

CONSULTAȚIA

Evaluarea pacientului cu ginecomastie implică un istoric detaliat, examen fizic, precum și așteptările acestuia în ceea ce privește rezultatele tratamentului.

Medicul va examina bustul pacientului, pentru a determina tehnica personalizată în funcție de specificul afecțiunii și îi va explica, pas cu pas, procedura la care va fi supus.

Operația de ginecomastie durează 1-2 ore.

În funcție de cât de mare este glanda mamară, există mai multe tehnici:

Liposucția (cicatrici minime de 2-3 mm);

Excizia glandei mamare periareolar (scoaterea glandei mamare prin zona inferioară a areolei); cicatricea este minimă, greu vizibilă între areolă și pielea normală;

Combinarea ambelor metode (în cazuri rare și severe în care este vorba de o glandă mamară foarte mare trebuie făcute incizii și implicit rămân cicatrici în jurul areolei, între areolă și șanțul inframamar).

BINE DE ȘTIUT

În tratamentul ginecomastiei, complicațiile care pot apărea sunt cele specifice oricărei intervenții chirurgicale: reacții alergice, hemoragie, hematom, infecții etc.

În urma intervenţiei, cicatricile sunt mici şi plasate în așa fel încât să fie insesizabile.

Durerile sunt minime şi pot fi administrate calmante obişnuite.

Operația necesită anestezie generală sau sedare intravenoasă.

Poate fi necesară o zi de internare.

Pacientul este sfătuit să poarte un bandaj elastic și să nu se expună la soare timp de trei săptămâni.

Pacientul îşi poate relua activitatea cotidiană la 2-3 zile după operaţie.

Exerciții ușoare pot fi începute progresiv la 2 săptămâni de la data operației.

Edemul și echimozele (vânătăile) se vor retrage abia după câteva săptămâni.

Masajul zonelor lipoaspirate cu denumirea de masaj limfatic poate fi început imediat după dispariția vânătăilor și umflăturilor.

Rezultatele operației vor fi complet vizibile după minim 6 luni, atunci când cicatricile rezultate se vor estompa.

Politica de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.